Chec cu zmeura

de Lau in Prajituri, 10 Sep 2013 | 5712 vizualizari

 

Sursa Timea numai ca eu am dublat cantitatile

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 160 g zahar
  • 350 g faina
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • zmeura
  • Sos de zmeura
  • 3 linguri zmeura
  • 2 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu zmeura:

Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,

Adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare,uleiul si laptele,

Amestecam faina cu praful de copt si cernem peste compozitie,

Amestecam cu o lingura de lemn cu miscari usoare,

Turnam 1/2 din compozitie in tava unsa si tapetata cu faina,adaugam zmeura trecuta prin faina,restul de compozitie si zmeura deasupra,

Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min pana trece tesul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca in tava,

Sosul de zmeura-zmeura o mixam putin,dupa care piureul obtinut il strecuram print-o sita,

Sosul obtinul il amestecam cu zaharul si punem pe foc mic pana se topeste zaharul,

Turnam siropul deasupra la prajitura,dupa care o feliem

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura