Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele

de Panacris in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 2268 vizualizari

 

Daaa, nu pot sta deoparte la nicio provocare Bucătăraș.ro ;) Așa că, pe ultima sută de metri, vin si eu cu  un chec  "Ca la bucatarasi acasa". ;) Nouă ne-a plăcut, s-a epuizat instant ;) Nu că asta ar fi o noutate în Casa Zmeilor ;)
P.S. Am plecat de la o minunată reteță a Mihaelei Simiuc.
http://www.dulciurifeldefel.ro/briose-din-albusuri-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • 10 bucăți albuș de ou 
  • 10 linguri zahăr tos 
  • 5 linguri ulei de nucă 
  • 4 linguri arahide măcinate 
  • ½ linguriță esență de vanilie 
  • ½ linguriță sare de mare 
  • 1 plic praf de copt 
  • 4 linguri merișoare, stafide 
  • 2 plicuri bombonele colorate 
  • Pentru glazura:
  • cca. 100 g ciocolată menaj 
  • 1 lingură ulei de nucă 
  • 50 g ciocolată albă 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele:

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.

Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.

Se presară arahidele măcinate, făina cernută împreună cu praful de copt.

Se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de sus în joc. Apoi se adaugă merișoarele, stafidele și bombonelele colorate, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Compoziția obținută se toarnă într-o formă de chec tapetată cu foaie de pergament sau unt și făină, apoi se pune la copt în cuptor la foc mediu, cca. 150 grade C, cca. 40 de minute, până ce se rumenește și trece testul scobitorii.

Între timp, se pune ciocolata la topit la Bain-Marie împreună cu uleiul. După ce s-a copt chec-ul, se glazurează cu ciocolată topită, iar după ce s-a semi-răcit, se adaugă fulgi de ciocolată albă.

Spor și poftă bună!  

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi din albusuri