Chec din albusuri cu nuca, cacao si rahat

de Panacris in Dulciuri, 16 Noi 2016 | 4151 vizualizari

 

No și ptr că 13 noiembrie în fiecare an e special, indiferent de evenimente, musai să fie pe masă ceva dulce ;) Așa că am rezolvat repede problema, făcând o revizie în frigider. Mereu mă scoate din impas acest chec ”mirabolant” din albușuri cu umplutură și topping din ”ce se mai găsește prin cămară” ;) Spor și poftă bună! Sigur găsiți și voi variante minunate ! ;) Baza e importantă, adică albușurile :DDDD  ;)

 

INGREDIENTE

  • 8 buc albuș de ou 
  • 1 lgta oțet aromatizat 
  • 8 lg zahăr tos 
  • 8 lg făină albă de grâu 
  • 1 plic zahăr vanilinat 
  • 1 plic praf de copt 
  • 4 lg nucă măcinată ( amestecată cu zahăr și scorțișoară) 
  • 4 lg pudră de cacao 
  • cca. 300 gr rahat colorat 
  • pentru glazură:
  • 100 gr ciocolată neagră
  • 1 lg ulei de floare soarelui 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu nuca, cacao si rahat:

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă, l-am folosit pe Thor :D robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădejde din bucătăria Zmeilor. După ce s-a topit zahărul, se adaugă praful de copt, nuca măcinată, pudra de cacao și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina. Se tapetează o formă de chec cu foaie de pergament, apoi se toarnă amestecul obținut. Se adaugă bucățelele de rahat colorat, apoi  se pune chec-ul la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 35 de minute la 180 grade. După ce se rumenește și trece testul scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit.

Între timp, ciocolata mărunțită se pune la topit împreună cu lingura de ulei, la Bain-Marie. Checul se ornează cu ciocolata topită.

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu nuca, cacao si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata Tiramisu