Chec din ciuperci

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2010 | 6651 vizualizari

 

Gustos si hranitor pentru mic dejun sau cina.

 

INGREDIENTE

  • 1kg ciuperci proaspete
  • 3 cepe rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 fir de praz (doar partea verde)
  • 1 legatura frunze de telina
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • 50g cascaval ras
  • 50g unt
  • 200ml smantana
  • 200g branza de burduf
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • sare si piper  
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din ciuperci:

Taiem ceapa marunt, zdrobim usturoiul, maruntim frunzele de praz si calim totul intr-o tigaie cu ulei, cam 2 minute, dupa care adaugam ciupercile spalate si taiate felii. Condimentam cu sare si piper, punem un capac si lasam la foc mic pana scade toata apa lasata de ciuperci, apoi tragem tigaia deoparte.

Intre timp ungem cu unt forma in care vom coace checul si o tapetam cu 1 lingura pesmet.

Dupa ce s-au racit putin ciupercile, adaugam 3 linguri pesmet, branza de burduf maruntita, smantana, galbenusurile, faina, verdeata tocata marunt si amestecam totul bine si mai condimentam daca este nevoie. Batem albusurile spuma si le amestecam usor in compozitie. Rasturnam totul in forma, deasupra presaram cascavalul si introducem tava in cuptor pentru 80 de minte la foc mediu. Cand s-a format crusta maronie deasupra, ar trebui sa fie gata, dar pentru a fi siguri de acest lucru , testam checul cu un bat de frigarue.

Rasturnam tava, cu crusta in jos, pe o tava sau platou si se feliaza cand s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

lia maria 1

20.03.2010, 15:09

Succes rivca, , sa-mi spui cum ti-a iesit

liana_geicu 1

21.03.2010, 20:18

Ce bine arata, si e clar ca este si bun!

Panacris 1

08.06.2013, 13:21

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta(ca la mama acasa)