Chec ''surpriza'' cu mere si prune

de Corinuta in Prajituri, 1 Aug 2011 | 5710 vizualizari

 

Foarte bun, pitica a fost incantata, asa ca trebuie sa-l fac din nou:)
Si cu asta cred ca am raspuns si la provocarea lunii August ''Dulce Romanie'', ca doar e cu prune, nu-i asa Gabytza?:):*

 

INGREDIENTE

  • 3 mere mici
  • 20 g zahar
  • 20 g unt
  • 3 prune uscate
  • 1 lingura rom
  • 3 bete de scortisoara

Ptr aluat:

  • 100 g unt
  • 60 g zahar
  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 4 linguri sirop lasat de mere
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec ''surpriza'' cu mere si prune:

Se amesteca prunele uscate cu romul. Merele se spala, se inteapa cu o furculita si se scot semintele cu o lingurita. Se amesteca zaharul cu untul topit si se toarna cate o lingura in fiecare mar. Se aseaza merele intr-un castron si se acopera cu o hartie de copt, apoi se dau la cuptorul cu microunde timp de 10 minute la putere medie. Dupa ce se racesc, se aseaza cate o pruna in fiecare mar si un bat de scortisoara.

Se mixeaza intr-un castron untul si zaharul pana devine pufos. Se adauga cate un ou pe rand si se mixeaza la viteza maxima cca un minut. Se cerne faina si praful de copt si se amesteca usor cu o paleta compozitia. 

Se toarna o treime din aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Se aseaza cele 3 mere coapte, apoi se toarna restul de aluat si se da la cuptorul preancalzit si se coace 20 de minute la 180 de grade. 

Se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar, apoi se poate felia si servi.

Pofta buna!

Inspiratia

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec ''surpriza'' cu mere si prune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (39)

Valclaudia 1

09.11.2013, 10:05

cat de bun trebuie sa fie!

Ligia Bxl 1

13.11.2013, 11:29

interesant

Corinuta 1

13.11.2013, 13:10

Da mai dragelor, e tare bun si fain ar trebui sa mai fac! Cred ca se poate face si cu pere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine