Cheesecake cu clementine si lamaie

de nico_nico in Retete Montare D’oro, 7 Dec 2018 | 3923 vizualizari

 

Prajitura fara coacere, usoara, racoroasa, gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat: 350 gr biscuiti,
  • 150 gr margarina RAMA
  • Crema:
  • 300 gr branza de vaci (scoaca)
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 ml zahar pudra 
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 g gelatina (2 pliculete)
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • Jeleu:
  • 8 clementine
  • 1 lamaie (pentru decor)
  • 6 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu clementine si lamaie:

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma patrata cu pereti detasabili se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.Intre timp pregatim crema.

Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minte, timp in care intr-un castron se paseaza branza pana este o pasta fina, apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat. Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga, apoi adaugam treptat frisca lichida batuta spuma si mixam pana se face ca o crema pufoasa. Gelatina dupa ce s-a umflat, se pune in laptele fierbinte, dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin. 

Peste stratul de biscuiti punem pe marginea formei felii de lamaie si apoi crema de branza. Se pune la frigider circa 2 ore.

Jeleu il preparam din clementinele curatate de coaja si puse in blender. Se pun la foc mic cu zaharul pudra pana da in 2-3 clocote apoi strecuram siropul printr-o sita. Se la sa la racit.Gelatina se pune la umflat in 100 ml apa. Cand siropul s-a mai racit (dar nu fierbinte) adaugam gelatina apoi punem jeleu peste crema de branza.

Se lasa  la frigider. Se portioneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu clementine si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni