Chifle cu iaurt si seminte

de mihaelar63 in Piine, 14 Ian 2019 | 3673 vizualizari

 

 Iremediabil in aceasta perioada sunt amorezata de painica framntata si coapta acasa . Ma bate serios gandul sa-mi achizitionez o masina de preparat paine . Acum am pregatit niste chfle cu iaurt si seminte coapte in formele de briose .Am obtinut chifle cu coaja rumena si cu miezul pufos .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina alba
  • 300 gr faina neagra
  • 300 ml iaurt grecesc
  • 400 ml apa calduta
  • 1 plic drasjdie uscata [7 gr ]
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri seminte floarea soarelui
  • 2 linguri seminte susan alb si negru
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt si seminte:

  1. Se ia 100 gr faina alba si se amesteca cu zahar, drojdie uscata si apa calda. Trebuie sa fuie de consistenta unei faini subtiri .
  2. Lasati sa dospeasca bine cam o jumatate de or a.
  3. Faina cu care framntati trebuie adusa din timp in bucatarie sa aiba timp sa se incalzeasaca . Astfel ea va dospi mai usor .
  4. Amestecati aluatul dospit cu iaurt [ si acesta sa fie scos din timp din frigider ] si apa calduta .
  5. Puneti faina alba cat si cea neagra intr-un vas incapator pastrati foarte putina pentru infainat formele de briose ].
  6. Formati o adancitura in mijloc , in care puneti amestecul cu iaurt , apa calduta si aluat dospit  . Sarati .
  7. Omogenizati aluatul amestecand treptat faina cu dospeala .
  8. Framantati 10-15 minute .
  9. Acoperiti aluatul cu o folie unsa cu putin ulei si il lasati timp de 30 minute la dospit .
  10. Cand aluatul s-a dublat repetati operatiunea . Il lasati din nou sa creasca .
  11. Pregatiti formele de briose .Eu le-am uns cu ulei si apoi le-am infainat .
  12. Incorporati in aluat semintele .
  13. Cu mainile unse de ulei formati mici chifle . Intai eu formez in palme o mica placintica pe care apoi o impatur inspre interior . Intorc mica bila si o pun cu parte impaturat i8n jos [ asa se aereaza si creste bne apoi si chifla] .
  14. Preincalzesc cuptorul .In partea de jos pun o forma de cozonac cu putina apa . Astfel se formeaza aburi in cuptor .
  15. Imediat ce chiflele au crescut le ung cu lapte [ cu ajutorul unei pensule de silicon ] si le presar cu susan .
  16. Coaceti la cuptor chiflele pana devin rumene [30-40 min la 200 grade Celsius ]

TIPS-URI

1

Faina cu care framntati trebuie adusa din timp in bucatarie sa aiba timp sa se incalzeasaca . Astfel ea va dospi mai usor .

2

In partea de jos pun o forma de cozonac cu putina apa . Astfel se formeaza aburi in cuptor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

16.01.2019, 20:23

Sunt atat de gustoase! De cand a inceput sezonul rece si eu fac mai mereu paine in casa, la masina de paine. Nu am crezut ca am sa o folosesc atat de des!

cristinutanicolita 1

16.01.2019, 21:17

Foarte bune!

claudiaO 1

17.01.2019, 12:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu patrunjel uscat