Chifle graham

de Dulciuri cu Georgiana in Piine, 4 Apr 2016 | 4971 vizualizari

 

Prima painica facuta de mine.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina graham
  • 150 g faina alba
  • 12 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • sare
  • 10 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle graham:

Mai intai pregatim maiaua din drojdie, o ligurita de zahar, doua linguri de faina si putina apa calduta. Amestecam bine si lasam sa creasca.

Intr-un vas punem faina graham si faina alba, le amestecam, apoi adaugam maiaua crescuta, apa calduta si putina sare. Amestecam usor, apoi framantam.La sfarsit adaugam si uleiul si framantam pana coca inghite tot uleiul. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Intindem coca si o impartim in sase bucati.Din fiecare bucata de coca formam o chifla.Asezam chiflele intr-o tava in care am pus hartie de copt si lasam sa mai creasca putin.

Ungem cu ou batut chiflele, apoi le introducem la cuptor pana se rumenesc usor. Chiflele au fost pufoase, dar putin cam nesarate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle graham" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine foarte pufoasa cu ulei de masline si iaurt