Chifle Laugenbrot

de getix in Piine, 16 Iun 2013 | 2734 vizualizari

 

sa va spun cat sunt de bune ...nooo, incercati-le si o sa vedeti !
inspiratia mea, Buni

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 270 ml apa calda
  • 25 g drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar + o lingurita
  • mai este necesar 2 litri apa
  • 10 lingurite bicarbonat
  • 1 lingurita sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle Laugenbrot:

Se cerne faina. Se face o maia din drojdie, 1 lingurita zahar, 2-3 lingrite faina si putina apa. Punem maiaua peste faina, uleiul si apa calduta si framantam un aluat moale si elastic. Lasam la crescut aproximativ 30 minute sau cat este cazul (trebuie sa-si dubleze volumul) .

Dupa ce a crescut formam un sul pe care il taiem in 16  bucati.

Punem apa la fiert impreuna cu sarea si bicarbonatul. Cand a dat in clocot punem cocutele si le oparim. Le scoatem cu o paleta si le punem in tava de copt tapetata cu hartie. Fiecare cocuta, se taie la  jumatate

Le introducem la cuptor pentru 25-30 minute, pana se rumenesc frumos. Se  iau repede de pe hartia de copt pt ca altfel se dezlipesc foarte greu, daca se racesc. 

Noi le-am servit cu iaurt. Sunt extraordinare! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

getix 1

17.06.2013, 22:50

Iri, cu drag!

RuxyRux 1

17.06.2013, 22:52

Superbe! Si eu le-am preparat azi intr-o varianta diferita!

getix 1

18.06.2013, 20:11

Ruxy, ma bucur ca ti-au iesit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu branza topita