Chifle pentru hamburgher

de Anastasia in Piine, 26 Apr 2010 | 5802 vizualizari

 

O reteta super pufoasa si gustoasa, pe care am imprumutat-o de la cccris, pentru ce-i multumesc frumos, reteta a suferit putine modificari, pentru ca ea are cuptor pentru paine special, dar eu am facut varianta pentru un cuptor obisnuit, si cred ca nu a iesit mai rau :)

 

INGREDIENTE

  • ca masura un pahar de 200 ml.
  • 1 pahar lapte caldut
  • 2 linguri unt la temperatura camerei
  • 3 pahare faina
  • 1,5 lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingura susan pentru presarat deasupra chiflele
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru hamburgher:

1. se toarna intr-un castron laptele caldut si se dizolva cu drojdia si zaharul pana se descompune drojdia

2. adaugati untul si faina cernuta treptat cate o portie ~ de jumatate din pahar si o mixati cu mixerul( cu telul pentru aluat tare ) la viteza mica pana se incorporeaza, mai adaugati la fel inca o portie de faina si lingurita de sare si mixati in continou pana se incorporeaza faina, si tot asa, adaugand cate o portie de faina pana o terminati pe toata

3. dupa ce a-ti optinut coca de aluat, o framantati putin cu mana pana se omogenizeza bine vre-o 5 minute si o puneti intr-un bol uns cu unt intr-un loc caldut ferit de curenti si galagie ( in cazul meu eu pun intodeuna coca in cuptorul cu microunde preaincalzit un minut ) pentru 1 ora acoperita cu folie alimentara

6. dupa ce a trecut timpul in care coca a crescut, se inparte in 9 bucati de aceeasi marime si se pune iar la crescut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, dupa care o infainati cu faina de porumb si repartizati bilutele de aluat la distanta intre ele

7. le puneti la crescut in cuptorul aragazului incalzit la temperatura minima in jur de 4 minute si le acoperiti cu o farfurie inca pentru 40~50 de minute, pana i-si dubleaza volumul

8. dupa ce au crescut frumos, le ungeti cu un ou batut cu putin lapte si le presarati cu susan, le dati in cuptor la temperatura maxima si ( pulverizat cu putina apa, asta pentru a forma o crusta rumana dar moale la suprafata ca la chihfle ) in jur de 15-20 de minute in functie de cuptor si le lasati la copt pana se rumenesc la suprafata

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru hamburgher" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa