Chifle pufoase

de Oana in Piine, 12 Mai 2015 | 5517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina- 500 gr
  • drojdie proaspata- 25 gr
  • zahar- 1 lingura
  • sare- 1 lingurita
  • unt- 30 gr
  • apa calduta- 200 ml
  • galbenus de ou- 1 buc
  • seminte asortate- 3 linguri
  • In plus:
  • apa- 2 litri
  • sare- 2 linguri
  • bicarbonat- 3 linguri rase
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

  • Puneti in vasul robotului faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu zaharul si mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti un aluat omogen, ferm si nelipicios

  • Tapetati un bol mare cu faina si puneti aluatul, presarati deasupra putina faina si acoperiti bolul cu un prosop curat.

  • Lasati aluatul sa creasca 45 de minute intr-un loc cald si ferit de curent

  • Intre timp puneti apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca opriti focul si adaugati bicarbonatul

  • Impartiti aluatul in 6-8 parti si formati chiflele, dupa plac

  • Puneti cate o chifla intr-o spumiera si scufundati-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asezati-o direct in tava tapetata cu hartie de copt

  • Dupa ce ati oparit toate chiflele pentru cateva secunde, crestati cu ajutorul unui cutit fiecare chifla

  • Ungeti chiflele cu galbenus de ou si presarati seminte asortate deasupra

  • Coaceti chiflele in cuptotul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra.

  • Lasati chiflele la racit pe un gratar inainte de servire

TIPS-URI

1

puteti framanta si de mana daca nu aveti robot

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

laura_n 1

13.05.2015, 15:00

cele mai gustoase!

Panacris 1

14.05.2015, 07:13

Aletta 1

14.05.2015, 08:46

Felicitari pentru aceste bunatati!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte (reteta video)