Chiftele cu dovlecei si unt de crab

de Catalina L in Mancaruri de legume, 17 Mar 2018 | 2385 vizualizari

 

O reteta rapida si improvizata.
Imi plac mult chiftelele din dovlecei, vezi aici o varianta cu ton si aici o reteta cu feta.
Aveam un borcanel de unt de crab si m-am gandit ca asociat cu legume va fi foarte gustos .
Intr-adevar am obrinut niste chiftelute parfumate, delicioase si savuroase.
Le puteti coace la cuptor fara sa puneti grasime.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/chiftele-cu-dovlecei-si-unt-de-crab.html

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi
  • 2 oua
  • 70 g de cascaval tras
  • 100 g unt de crab
  • 80g de pesmet
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • verdeata tocata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu dovlecei si unt de crab:

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.

Se curata de coaja legumele si se spală.

Dati dovleceii, morcovii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs.

Apasati cu o lingura sau cu mana, ca sa scoateti cat mai multa zeama.

Intr-un castron se amesteca dovlecei, ceapa, morcovii, branza rasa, pesmetul, untul de crab și ouăle. Puneti boia de ardei, sare și piper si un pic de verdeata tocata.

Odată ce amestecul este omogen, formati chiftelele.

Așezați-le pe o placa acoperită cu hârtie de copt.

 

Se coc 20 de minute pe fiecare parte.

TIPS-URI

1

Pot fi servite reci ca aperitiv cu un sos pe gustul dumneavoastră sau calde cu o salata verde.

2

mi-au iesit 40

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu dovlecei si unt de crab" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor