Chiftele de cartofi usturoiate si gogosariate

de Mama_Lizica in Mancaruri de post, 8 Ian 2010 | 8308 vizualizari

 

E o reteta asemanatoare la gust cu mancarea clasica de cartofi, doar ca e mai aspectuoasa si mai migaloasa.

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi
  • 6 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • busuioc, marar, oregano, boia dulce
  • 2 gogosari mari
  • 1 ceapa
  • 1 cutie rosii in bulion
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de cartofi usturoiate si gogosariate:

Fierbi cartofii in coaja, apoi ii cureti si ii dai pe razatoare sau ii pasezi. Cureti si pisezi cateii de usturoi si ii amesteci cu cartofii. Adaugi faina si sare, apoi modelezi chiftelute de marimea unei mingi de ping-pong. Le prajesti in ulei incins. Intre timp, cureti gogosarii si ceapa, le tai marunt si le pui la calit cu toate condimentele. Cand ceapa devine lucioasa, adaugi rosiile in bulion (cu tot cu zeama) si pasezi putin rosiile. Lasi cateva minute sa fiarba, apoi adaugi chiftelele de cartofi si le lasi impreuna cu sosul sa fiarba 10 minute. Servesti decorate cu verdeata, cate 3 chiftelute, pe pat de gogosari.

TIPS-URI

1

Eu am preferat varianta mai dietetica si am dat chiftelele la cuptor sa se usuce putin (10 minute) pe o tava tapetata cu hartie de copt, in loc sa le prajesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de cartofi usturoiate si gogosariate" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (1)

rivka 1

09.01.2010, 06:09

o reteta foaaaaaaaarte gustoasa si da hehe e mai bun cu chiftelele de cartofi prajite in ulei daaaa, o trec la fovorite , o execut , eu sunt fan cartofi.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi noi si mazare