Chiftele de porc la cuptor

de katty in Porc, 24 Mar 2018 | 5060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spata de porc
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • marar verde
  • condimente pentru chiftele
  • 3 oua
  • 3-4 linguri faina alba
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 2-3 felii de paine alba inmuiate in lapte si stoarse
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de porc la cuptor:

Taiem carnea cuburi si le trecem prin masina de tocat carne cu gauri mai mici. Curatam ceapa, usturoiul si le trecem si pe ele la final, dupa ce am terminat carnea. Stoarcem bine feliile de paine si le  trecem si pe ele, in felul acesta painea se marunteste foarte bine si nu mai raman nici resturi de carne in masina. Adaugam peste carne condimentul pentru chiftele, sare - daca mai este nevoie, piper, ouale, mararul tocat fin si omogenizam bine compozitia. Acoperim vasul si il dam la rece pentru 30 de minute.

Cu mana umeda luam din amestec si formam in maini bile, pe care le tavalim prin faina, le batem usor pentru a scutura surplusul de faina si le asezam in tava pe hartie de copt, aplatizandu-le putin. Stropim chiftelele cu ulei si dam tava la cuptor pana se rumenesc. Putem sa le mancam ca atare sau sa le punem in sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

miki_a 1

26.03.2018, 19:42

Bune și mult mai sănătoase, dietetice...

Corinuta 1

26.03.2018, 22:11

Am facut si eu candva demult, acum le cumpar gata facute, numai pornesc cuptorul si-s gata in 20 de minute

dantes 1

29.03.2018, 13:44

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de muschiulet la cuptor