Chiftele din naut sau Falafel

de anca_rm in Mancaruri de legume, 27 Mai 2015 | 3769 vizualizari

 

O alternative la chiftelutele de carne care se fac rapid , mai ales daca aveti naut fiert sau folositi conserva. Eu cumpar cate o jumate de kg de naut si il fierb pe tot o data . De obicei il impart in jumate , jumate o servim atunci sub forma de humus, in salate sau de aceasta data am incercat aceste chiftele “ Falafel”.

 

INGREDIENTE

  • -250 gr naut fier
  • -1 fir usturoi verde
  • -3 fire de ceapa verde
  • -patrunjel
  • -marar
  • -1 lingurita seminte chimen macinate
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri faina de secara/naut/grau
  • -1 lingura ulei de susan
  • -100 gr seminte susan sau/si amestec de seminte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din naut sau Falafel:

Nautul fiert in punem in robotul de bucatarie si il facem pasta .

Usturoiul, ceapa, mararul , patrunjelul le tocam marunt tot in robot sau tataie cu cutitul marunt.

Intr-un castron mai mare punem nautul facut pasta , verdeturile, boabele de chimen macinate , sare, piper , ulei de susan si faina. Omogenizam bine .

Modelam chiftelele si le dam prin susan sau amestec de seminte. Aceasta operatiune este optionala .

Asezam chiftelel pe o tava tapetata cu hartie de copt  si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade . Dupa 10 minute intoarcem chiftele pe cealalta parte si mai lasam 10 minute.

Se pot praji in ulei .

Serviti cu salata , sosuri reci sau orice fel de garnitura . 

TIPS-URI

1

se pot praji in baie de ulei

2

optional puteti adauga morcov razuit si alte condimente

3

nautul din conserva trebuie scurs bine de apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din naut sau Falafel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Limba soacrei