Chiftele marinate

de Ubulika in Porc, 27 Ian 2013 | 5899 vizualizari

 

sursa inspiratie: laura adamache blog

 

INGREDIENTE

  • 500 carne tocata
  • 1 ou
  • 1 felie de paine inmuiata in apa
  • sare,piper
  • 1 ceapa mare
  • usturoi
  • faina

Sos:

  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 5 linguri suc de rosii
  • 2 cani de apa
  • 2-3 frunze de dafin
  • piper boabe
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate:

Prajim ceapa ,o amestecam cu carnea tocata,oul,condimentele si painea.Formam chiftelute le dam prin faina si le prajim in ulei incins.Le scoatem si le lasam acoperite pana facem sosul.

 Sos:

Calim usturoiul cu coaja  apoi il scoatem si il aruncam.Punem chiftelele in tigaie.Amestecam sucul de rosii cu zaharul si punem peste.Adaugam foile de dafin si piperull si lasam sa scada apa cam 20 min.Separat amestecam 1 lingurita de faina cu putina apa si adaugam peste chiftele.Mai lasam 5 -10 min sa fiarba si e gata!

Pofta Buna!

Se serveste cu pireu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

27.01.2013, 17:22

Ubulika 1

27.01.2013, 18:22

nici eu nu ma satur de ele

Rocsi 1

27.01.2013, 20:55

Sunt foarte gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate