Chifteluțe de varză - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 2 Dec 2012 | 5594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g varză,
  • 500 g cartofi,
  • 150 g morcov,
  • 2 linguri pesmet,
  • 1 ceapă mare,
  • 1 legătură mărar proaspăt,
  • sare, piper proaspăt măcinat,
  • 2-3 linguri făină,
  • ulei pentru prăjit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe de varză - rețetă de post:

Varza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 15 minute, se încearcă cu o furculiță dacă au fiert, se scurg de apă și se pasează. Morcovul se curăță și se dă pe răzătoarea mică. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește în 2 linguri ulei. După ce s-au mai răcit cartofii, se amestecă cu varza tocată, morcovul, ceapa călită, mărarul tocat mărunt și pesmet. Se condimentează cu sare și piper. Se fac chifteluțe, se dau prin puțină făină și se prajesc în ulei încins. Atenție - dacă focul nu este mare și uleiul încins, chifteluțele se desfac. Se prăjesc bine pe ambele părți, se scot pe un prosop de hărtie să eliminăm uleiul în exces.
Se servesc ca atare sau dacă preferați un sos îl recomand pe acesta.   1 ceapă mică, 1-2 linguri ulei, 100 ml apă, 200 ml suc de roșii, 2-3 linguri bulion de ardei, 1 linguriță busuioc/ mărar uscat.
Călim ceapa în 1-2 linguri ulei, adăugăm apa și lăsăm să fiarbă 10 minute. Adăugăm sosul de roșii, bulionul de ardei și busuiocul, apoi mai fierbem 5 minute. Condimentăm cu sare și piper.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe de varză - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Georgiana78 1

02.12.2012, 21:14

Am facut si eu de cateva ori si sunt delicioase! Imi plac!

Sim0na 1

02.12.2012, 21:23

N-am mancat niciodata, dar cred ca-s bune

Ade200 1

02.12.2012, 22:12

Bună idee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere, de post