Chiftelute de cous cous

de GretaRachita in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2014 | 8130 vizualizari

 

Mereu am asociat chiftelutele la o lume ludica, la copilarie, la joc, la creatie. Ce tip de mancare iti permite mai mult sa experimentezi, sa incerci, sa faci diferite combinatii? Chiftelutele sunt in miracol in farfurie. Se intampla de multe ori, cel putin mie mi se intampla, nu stiu voua, sa ma trezesc cu frigiderul aproape gol si atunci stiu ca scaparea mea sunt chiftelele, pentru ca o chiftea tot reusesc sa creez, o chifteluta ca ce mi-a mai ramas prin frigider. Ciudat este ca de cele mai multe ori ceea ce iese e atat de delicios si de maret ca mi se pare o jignire sa numesc acea mancare chifteluta de ramasite. De aceea chiftelutelor mele de astazi nu le voi da numele de chiftelele de maxima urgenta (in acest caz aveam nevoie de ceva rapid inainte de a merge la cinema si nu avema nici timpul necesar sa fac cumparturi), ci le voi numi chiftelute orientale.

 

INGREDIENTE

  • - 100 g de cous cous
  • - 1 catel de usturoi
  • - 200 g de cartofi
  • - 100 g de morcovi
  • - 150 g de zuchine (dovlecel verde)
  • - 1 ou
  • - sare
  • - piper
  • - curry
  • - cimbru
  • - curcuma
  • - seminte de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cous cous:

Mai intai de toate am fiert cartofii, i-am curatat si i-am dat pe razatoare.

Intre timp am pregatit cous cous-ul urmand instructiunile de pe ambalaj. Am curatat si dat pe razatoare morcovii. Am spalat si razalit zuchinele. Am calit putin morcovii si zuchinele intr-o tigaie cu un fir de ulei, un catel de usturoi si 2 fire de cimbru proaspat.  Am adaugat putin curry si curcuma. Am amestecat cous cous-ul cu cartofii, morcovii, zuchinele si un ou. Am sarat si piperat. Am format chiftelute pe care le-am dat prin seminte de susan. Le-am dat la cuptor preincalzit, cu un fir de ulei de deasupra, 10 minute, la 180 grade, cuptor ventilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cous cous" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (10)

Sim0na 1

16.01.2014, 20:33

Alina26 1

17.01.2014, 12:32

interesanta idee!!la fav!!!

GretaRachita 1

18.01.2014, 12:02

Multumesc tuturor. Da bunica sunt fff bune. Ianculubita nu ar fi mers maslina inaacset caz pt ca ar fi acoperit gustl de curry si curcuma. incearca te rog asa reteta si imi spui apoi parererea ta. Eu consider ca sunt f bune asa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cuscus cu peste si sos iute-dulceag