"Chiftelute" de dovlecel la tava

de ala_oancea in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2009 | 4399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 5 catei de usturoi
  • delikat, piper, boia
  • 150 gr branza sarata
  • 1 ou
  • 5 felii de paine
  • pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Chiftelute" de dovlecel la tava:

Se toaca marunt usturoiul si se caleste in putin ulei. Se adauga dovleceii dati pe razatoare, condimentele si calesc vreo 10 minute. Se lasa sa sa raceasca, se scurg de zeama, apoi se adauga oul, branza rasa, feliile de paine inmuiate si scurse. Se amesteca bine si se mai adauga pesmet pana se obtine o compozitie din care se pot modela chiftelute. Se mai adauga condimente dupa gust (la mine nu a mai fost nevoie ca era foarte sarata branza).

Acuma, cine nu are atata rabdare (ca mine de altfel in acel moment) poate turna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu pesmet. Daca aveti rabdare, formati chiftelutele si le asezati in tava pe hartie de copt. Se coc aprox 30 de minute. Am servit cu cartofi pai si sos se smantana cu usturoi si marar. Foarte bun !

Daca ti-a placut reteta noastra ""Chiftelute" de dovlecel la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ala_oancea 1

30.07.2009, 09:32

Multumesc Bunica. Data viitoare o sa incerc asa Asteptam si povestioara

Oana 1

30.07.2009, 11:44

Eu pun legumele crude si la chiftelutele de carne si la cele de legume...o sa incerc si eu cu ele fierte, doar ca mi se pare ca ia mai mult timp prepararea

ala_oancea 1

30.07.2009, 14:33

Cred ca ar merge si cu legumele crude, poate lasat putin mai mult la cuptor ... Si eu pun legumele crude la chiftelele de carne, dar le dau pe razatoarea mica asa ca sunt rase fin.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gustare de vinata sau dovlecel