Chiftelute din soia cu dovlecel

de anca_rm in Mancaruri de post, 30 Mar 2017 | 3806 vizualizari

 

O reteta cu produse vegetale, fara ulei sau alte grasimi.
Este o reteta perfecta pentru cei care tin post.
In loc de oua, am folosit fulgi de drojdie inactiva care sunt foarte bogati in proteine si vitamina B.
 Retete de post economice
 

 

INGREDIENTE

  • 100 gr soia granulata
  • 1 dovlecel mic
  • 1 lingura marar verde tocat
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 30 gr fulgi de drojdie inactiva
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din soia cu dovlecel:

Granulele de soia le-am pus la fiert in apa rece, cu putina sare si le-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute. Le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca.

Dovlecelul l-am curatat de coaja si l-am razuit pe razatoarea mica. Am pus pe el, putina sare si l-am lasat sa stea. Cand lasa apa, il stoarcem bine.

Granulele de soia le-am pus intr-un robot de bucatarie si le-am macinat. 

Intr-un bol, am pus granulele de soia macinate, dovlecelul razuit si stors bine de apa pe care o lasa, ceapa razuita pe razatoarea mica, mararul tocat marunt, usturoiul pisat si fulgii de drojdie. Am asezonat cu sare si piper si apoi am omogeniat totul foarte bine.

Mi-am pregatit o tava si am pornit cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C.

Din compozitie, am format chiftelute si le-am asezat pe tava tapetata cu hartie de copt.

Dam totul la cuptor si lasam cam 20 minute ca sa se rumeneasca usor.

Am scos tava din cuptor si am lasat chiftelutele sa se raceasca putin, apoi le-am luat de pe tava pe un platou.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din soia cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Valclaudia 1

31.03.2017, 18:40

aici e de mine.... ma asez la masa, sa stii!

mihaelar63 1

05.04.2017, 16:43

oanapl 1

06.04.2017, 15:58

De unde ai cumparat fulgi de drojdie inactiva?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu soia