Chiftelute in sos tomat

de eralucel in Mancaruri cu carne, 9 Noi 2009 | 12388 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru chiftele
  • 600-700 g carne tocata mixta (vita + porc)
  • 1 ceapa
  • 2 felii de paine
  • sare, piper
  • 1 ou
  • pesmet
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • ulei pentru prajit
Ingrediente pentru sos
  • 2 linguri pline cu bulion
  • 3-4 linguri de faina
  • 3/4 l apa fiarta
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos tomat:

Taiem carnea cubulete si o dam prin masina, impreuna cu ceapa taiata felii groase si 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine. Punem acest amestec intr-un bol, adaugam oul, sare si piper dupa gust, bicarbonat, si amestecam bine cu mana. Modelam chiftelute mici, rotunde, pe care le dam prin pesmet si le prajim in ulei. Dupa ce s-au prajit le punem pe o farfurie si le dam deoparte. Punem uleiul intr-o craticioara. Adaugam faina si amestecam bine, punem pasta de tomate si amestecam cu lingura de lemn. Turnam apa fiarta, cate putin, pana se face un sos, ca o smantana mai subtire. Punem pe foc mic si cand incepe sa fiarba cufundam chiftelele in sos, punem cateva boabe de piper, sare dupa gust si 2 foi de dafin. Mai lasam sa fiarba 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

eralucel 1

10.11.2009, 21:11

Bine v-am gasit, fetelor, ma bucur sa ne intalnim pe Bucataras!
Eralucel e id-ul de mail, cred ca m-am grabit cand am completat formularul si l-am mai trecut o data. Ralu(cel) will do just fine...
De forum nu stiu daca o sa am timp, dar promit ca incerc sa intru in weekend, pe cuvant de bucataras
Oana, spune-ne si noua cum e cu chiftelele...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti