Choux a la crem

de Laly in Dulciuri, 18 Apr 2010 | 12532 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUATUL PENTRU GOGOSI:

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • un praf de sare

CREMA:

  • un plic de budinca de vanilie
  • 300 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la crem:

Pentru gogosi:se pune apa cu uleiul si praful de sare pe foc.

Cand da in clocot,se ia de pe foc si se adauga toata faina odata si se mesteca pana se incorporeaza toata faina.

Se pune din nou pe aragaz si se mai mesteca putin pana se desprinde de pe vas.

Se lasa sa se mai raceasca putin,si cand este inca calduta (nu fierbinte) se adauga ouale unul cate unul,mestecand dupa fiecare.

Se pun cu spritul sau cu lingura gramajoare in tava tapetata hartie de copt.

Se dau la cuptor la foc mare la inceput pana se umfla,apoi se da focul mic.

Se coc pana se rumenesc usor.

CREMA:se prepara conform instructiunilor de pe plic.

Se umplu mai intai cu creama de vanilie,apoi se pune frisca.

Se orneaza cu zahar pudra sau dupa preferinta ori imaginatia fiecaruia.

                                             POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la crem" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

coco 1

19.04.2010, 12:55

compozitia este pt. cate persoane?

Laly 1

19.04.2010, 22:53

Pai nu stiu pentru cate persoane.Familia mea este numeroasa cand vine vorba de ceva dulce,asa ca eu triplez poritiile.Ies o multime.

nadina73 1

20.08.2010, 00:31

nici aici nu am pus furcileoare ce am facut ?cred ca eram indragostitale-am lasat acuma

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Apple Roll