Ciabatta cu masline si rosii

de nilgun in Piine, 23 Sep 2013 | 4618 vizualizari

 

- inspiratie Livia-s Kitchen

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 500 ml.apa calduta
  • 3 cuburi zahar brun
  • 4 linguri ulei de masline
  • 800 gr. faina alba
  • 1 lingura sare
  • 200 gr. masline fara samburi
  • 2 rosii
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciabatta cu masline si rosii:

Drojdia se dizolva in apa calduta, se adauga zaharul, uleiul, sarea si se amesteca energic.

Intr-un bol punem faina , peste punem maiaua obtinuta anterior, si framantam bine.  Maslinele taiate marunt se amesteca cu aluatul si se lasa la crescut in cuptorul cu microunde aproximativ o ora. De ce in cuptorul cu microunde? Ca sa nu fie curent  de la geamurile deschise...

Apoi se intinde aluatul cu mana pe un blat dat cu faina. Dupa ce am intins punem rosiile taiate cubulete mici, si rulam. Apoi taiem aluatul astfel obtinut in 6 parti egale. Ungem fiecare ciabata cu ulei de masline.

Tava de la cuptor o ungem cu ulei de masline, punem ciabatele, introducem la cuptor. In aproximativ 35-40 minute a fost gata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciabatta cu masline si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigei opariti, cu susan