Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400

de mihaelar63 in Porc, 6 Apr 2020 | 2515 vizualizari

 

 Nimic pretentios, nimic sofisticat doar mancare. Mancare buna de calitate cu ingrediente din gospodarie de la tara!!!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg ciolan afumat-de casa
  • 1,5 kg cartofi -de la tara
  • 1 lingura boia rosie ungureasca
  • 1 lingura zaatar-condiment cu cimbru salbatic
  • 2 caciulii de usturoi -de la tara
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400:

  1. Ciolanul proaspat afumat se spala si se pune la fiert in apa .
  2. Se fierbe pana cand carnea este patrunsa si soricul este moale .
  3. Se scoate ciolanul din apa in care a fiert.Nu aruncati apa .
  4. CartofiiSe curata , se spala si se taie pe lungime .
  5. Asezati cartofii intr-o tava cu ciolanul fiert in mijloc .
  6. Caciuliile de usturoi se curata de mustati , se spala , se taie in doua si se pun in tava cu cartofi si carne .
  7. Sarati usor si condimentati cu sare pipe, boia dulce si zaatar .
  8. Turnati deasupra cartofilor , cat sa treaca peste ei , zeama  in care a fiert ciolanul .
  9. Se da tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu , timp de o ora .
  10. Indepartati folia si lasati carnea si cartofii sa se rumeneasca .
  11. Daca este necesar mai puneti putina zeama din cand incand ca sa nu se prinda cartofii de tava .
  12. La sfarsit serviti ciolanul cu cartofi cu patrunjel verde presarat pe deasupra , alturi de muraturile preferate .

TIPS-URI

1

Nu folositi multa sare pentru ca si ciolanul afumat este sarat suficient.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

deyutzky 1

08.04.2020, 02:37

Felicitari! La cat mai multe!

Rocsi 1

11.04.2020, 20:34

Asa ceva nu se refuza niciodata, chiar daca as manca doar o bucatica mica! Felicitari pentru toate retetele minunate, Mihaela!

dantes 1

14.04.2020, 11:30

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc si cartofi la cuptor