Ciorba alba de valeriana

de Valclaudia in Ciorbe, 24 Oct 2017 | 4812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola valeriana (de la Lidl am luat eu)
  • cca 50 gr. slanina afumata
  • 200 ml smantana de gatit (Pilos)
  • 2 catei maricei de usturoi
  • cca 700 ml apa plata
  • 2 linguri legume deshidratate pentru ciorbe
  • sare si piper dupa gust
  • putin leustean in otet (optional)
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • pentru servire: crutoane aurii din comert (de la Lidl)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba alba de valeriana:

Slanina se taie fasii subtiri, apoi se cresteaza pana la sorici si se pune la prajit in oala.

Adaugam usturoiul tocat sau pisat, cand acesta devine auriu, adaugam smantana lichida, apa plata, legumele deshidtarate, sare si piper dupa gust.

Lasam focul mare sa dea in clocot ciorba, sa se hidrateze legumele si reducem focul.

Adaugam frunzele de valeriana spalate, mai dam cateva clocote si punem putin leustean in otet si patrunjel verde proaspat tocat, apoi oprim focul, lasam cateva minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele si servim ciorba alaturi de crutoane aurii din comert.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba de valeriana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

24.10.2017, 10:49

mena29 1

27.10.2017, 11:49

Trebuie să fac și eu pentru că o să-mi placă cu siguranță. Îmi plac și ciorbele de salată și de lobodă roșie.

mihaelar63 1

31.10.2017, 17:53

Interesant . In ciorba nu am mai folosit -doar in salate . Trebuie sa incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare de peste