Ciorba ardeleneasca de fasole boabe

de MotanLaOale in Ciorbe, 29 Mar 2016 | 15846 vizualizari

 

O cioba de fasale dreasa cu smantana, deasa, satioasa si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 400g fasole boabe
  • 400g scaricica afumata
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ardei capia rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 5 fire ceapa verde
  • 50ml ulei
  • 2 limguri pasta de tomate
  • 1 galgenus
  • 200ml smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura tarhon in otet
  • 1 legatura marar
  • sare
  • pipre
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de fasole boabe:

Fasolea se alege si se pune la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata.

Scaricica se taie fasii.

In oala sub presiune se pune la fiert fasolea cu afumatura si un praf de sare pentru 1 ora.

Legumele se curata, se spala si se taie rondele sau se toaca marunt.

Intr-o oala mai mare se pune uleiul, legumele si se calesc 3-4 minute.

Se pune apa, sare, piper si se lasa la fiert.

Se scoata fasolea si afumatura din oala sub presiune si se pune peste legumele puse la fiert cu zeama in care au fiert cu tot.

Eu am scos si oasele de la afumatura.

Se fierbe in continuare 15-20 minute sa fie toate legumele fierte.

Se adauga pasta de tomate, tarhonul si se mai fierbe 5-10 minute.

Intr-un castron mai mare se amesteca smantana cu faina si galbenusul.

Se adauga 2-3 polonice de ciorba fierbinte peste smantana si se amesteca.

Se toarna smantana in oala amestecand continuu.

Se potriveste de sare si piper.

Se adauga mararul tocat, se mai da un clocot si este gata.

Se mananca cu ceapa rosie obligatoriu.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mihaelar63 1

03.04.2016, 22:22

Are tot ce-i trebuie

RuxyRux 1

03.04.2016, 22:29

Ce nebunie

MotanLaOale 1

03.04.2016, 23:16

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde, cu rosii