Ciorba cu arome si culori tomnatice

de Constelatialeu in Ciorbe, 19 Sep 2018 | 3523 vizualizari

 

Eu cand am pofte, pai am, nu ma incurc.....si uite pofta ce-am poftit...achizitionasem de la Festivalul Cascavelei de la Valea Doftanei niste carnaciori de oaie, subtiri, uscati si un pic mai piscatori si, ce mi-am zis, astia merg la fix intr-o ciorba de fasole boabe...zis si facut.....acum sunt plina, abia mai pot sa scriu reteta....emoticon rostogolindu-se si facand flotari.....:D

 

INGREDIENTE

  • cca 450 g fasole boabe alba ( de anul asta...prospatura)
  • cca 200 g carnati de oaie subtiri, uscati si un pic piscatori ( bestiala iuteala aia-n ciorba)
  • 2 morcovi nici prea mici nici prea mari
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 3 ardei rosii
  • 3 cepe rosii mai mari
  • sare dupa gust
  • cca 60 ml ulei
  • apa cca 3 l
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu arome si culori tomnatice:

Mai intai punem la fiert fasolea, e bine sa o puneti de seara la inmuiat, fierbe mai repede. Dupa ce da 2-3 clocote, schimbam apa si punem din nou la fiert, procedam asa de inca 2 ori.

Separat curatam toate legumele. Ceapa o taiem marunt, morcovul, pastarnacul, patrunjelul si ardeiul le taiem cubulete mici. Punem in tigaia wok toate legumele, presaram un pic de sare si adaugam uleiul, punem pe foc mic si calim cca 15 min. Dupa ce am calit legumele, le rasturnam in oala cu fasole fiarta, adaugam si carnatul taiat rondele si lasam sa fiarba cca. 20 min la foc mic, daca mai este nevoie, mai adaugam sare, nu a fost nevoie pentru ca si-a lasat si carnatul din sare.

Am servit cu pofta langa o cana cu must si niste gogosari in sos.

Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu arome si culori tomnatice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume, cu broccoli