Ciorba cu ciolan de porc

de Oana in Ciorbe, 30 Ian 2010 | 25815 vizualizari

 

Ciorbita e facuta de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • un ciolan mare si proaspat de porc
  • 2 morcovi
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • o telina mica
  • un pastarnac
  • 2 cartofi
  • 2 cani suc de rosii facut in casa
  • 1.2 l zeama de varza
  • fidea
  • un ou
  • leustean uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu ciolan de porc:

Ciolanul de porc se taie bucati potrivite, se da intr-un clocot, se arunca apa si se spala, apoi se pune la fiert in 3 l de apa.

Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se toaca cubulete.

Cand carnea e fiarta se scoate de pe os, se pune inapoi in oala si se pun legumele. Se completeaza oala cu apa fiarta. Cand legumele sunt fierte se pune zeama de varza si sucul de rosii, se lasa cateva clocote si se adauga apoi fideaua. Se gusta de sare, zeama de varza fiind sarata s-ar putea sa nu mai fie nevoie. Dupa ce se stinge focul se bate oul sis e toarna in coarba, se amesteca deasupra cu o furculita sa se formeze zdrente, apoi se presara leusteanul uscat maruntit.

 

PS: Am uitat sa fac poze la final :)) asa ca am pus o poza cu o ciorbita cu ciolan si cu perisoare :)

TIPS-URI

1

In loc de fidea se poate pune o mana de orez, odata cu legumele.

2

In loc de zeama de varza se poate pune bors.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu ciolan de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Oana 1

01.02.2010, 00:26

Da, Teo, asa o prefer si eu Sylvia, doar cu ciolan proaspat fac ciorbita asta, cu afumat prefer sa fac varza in vas roman

Sylvia 1

01.02.2010, 00:49

Excelent si ce zici tu si eu am vas roman cumparat din Romania si o multime de mancaruri fac in el, toate fripturile, e minunat

Oana 1

01.02.2010, 15:55

Asa e!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata