Ciorba cu legume si prosciutto

de mihaelar63 in Ciorbe, 19 Ian 2015 | 4743 vizualizari

 

Ciorbita calda nu trebuie sa lipseasca de pe masa mai ales in sezonul rece !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr prosciutto
  • 50 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 patrunjel radacina si frunze
  • 1 pahar mazare verde congelata
  • 1 pahar bulion de rosii [ de casa ]
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu legume si prosciutto:

Legumele se curata si se spala .Ceapa  si rosiile se toaca marunt . Jumatate din ardei se toaca cuburi . Morcovul si radacina de patrunjel se feliaza .

Se spala bucata de prosciutto si se pune la fiert in oala  cu 3 l apa  .Se adauga si radacinoasele feliate .Sarati.

Separat intr-o tigaie  se caleste usor ceapa si ardeiul 3-4 se aduga si rosiile maruntite . Adugati aceste legume calite in oala care fierbe

Dupa 15 minute se incearca daca morcovii au inceput sa se patrunda .

In acest moment se pune mazarea verde si ceilalta jumatate de ardei taiat rondele .

Se fierb impreuna 5-8 minute si se acreste ciorba cu bulion de rosii si se pipareaza .Daca este nevoie sarati .

Bucata de prosciutto se scoate din oala , se scurge de lichid si se portioneaza .

Se serveste ciorba asezonata cu patrunjel verde si marar .La fiecare  farfurie puneti o felie sau doua de prosciutto .

TIPS-URI

1

Daca nu va place mazarea o puteti inlocui cu fasole verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu legume si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu legume si iaurt