Ciorba cu pastai de fasole galbena lata

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 30 Mai 2019 | 2096 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
 A aparut din cine stie ce importuri fasole lata galbena. Am luat si eu de pofta  sa prepar o ciorbita . Si ca sa nu las familionul sa sufere la vre-un gust necunoscut , am asezonat ciorba  spre sfarsit cu un fir de carnat de-al nostru -de casa .
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole pastai galbena lata
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata telina
  • 4 frunze mici dafin verde
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura cu varf faina alba
  • 1 lingurita boia ungureasca de ardei
  • 1 mana rosii cherry-congelate
  • 30 cm carnat semi-afumat de casa-productie proprie
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu pastai de fasole galbena lata:

  1. Fasolea se spala , se curata de capete si se taie sau rupe de marimea dorita .
  2. Bucatile de fasole trebuie sa intre in lingura , sa nu depaseasca marimea acesteia .
  3. Legumele se curata si se spala .
  4. Ceaapa se taie marunt sio se soteaza in ulei .
  5. Se pune faina alba si boia . Amestecati si stingeti cu apa .
  6. Astfel se prepara un mic rantas fara sa se abuzeze de prajirea fainei .
  7. Se aduga in oala 2 litrii de apa si fasolea curatat.
  8. Puneti morcovii taiati rondele , telina maruntita si marar verde si patrunjel verde  taiate marunt .
  9. Cand incepe sa fiarba bine se pune in oala si firul de carnat .
  10. Inainte de asta carnatul se inteapa cu furculita ca sa nu crape la fiert si sa se raspandeasca in zeama gustul bun .
  11. Cand legumele sunt aproape fierte [cam dupa 30 minute ] se pun rosioarele care vor da gust acrisor ciorbei .
  12. La sfarsit se pipareaza si se sareaza daca mai este nevoie .
  13. Carnatul se scoate din ciorba . Feliat se serveste in fiecare farfurie in parte .[Asta sa fim siguri ca nu da nimeni atacul la el si ajunge tuturor :))
  14. La servire improspatati ciorba cu marar verde .
  15. Serviti alaturi ciorbita de fasole  ceapa verde , ridichi sau ardei iute dupa preferinata.

 

TIPS-URI

1

Serviti alaturi ciorbita de fasole ceapa verde , ridichi sau ardei iute dupa preferinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu pastai de fasole galbena lata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbica de legume cu carne de vita