Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana)

de Patricia Iordache in Ciorbe, 27 Feb 2013 | 4547 vizualizari

 

Cand am gasit aceasta reteta, m-a atras titlul ei "Ciorba norvegiana".
Citind, am realizat ca este de fapt o ciorba cu afumatura. Pe langa ingredientele trecute in reteta m-am gandit sa mai adaug si eu cate ceva si iata varianta finala.
Gustul? O sa ma pomeniti :))

 

INGREDIENTE

  • - 130 gr. slaninuta afumata;
  • - 1 ceapa;
  • - 2 morcovi potriviti;
  • - 1 telina mica;
  • - 4 cartofi potriviti;
  • - 1/2 ardei gras rosu;
  • - 130 gr. smantana;
  • - 1 ou (doar galbenusul);
  • - o mana de patrunjel tocat;
  • - 1 lingurita cimbru uscat;
  • - 1 catel mare de usturoi;
  • - 3-4 linguri ulei;
  • - sare;
  • - piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana):

Punem intr-un vas, 2.5 l apa sa se incalzeasca. In alta oala punem 3-4 linguri ulei la incins.  

Taiem slaninuta afumata bucatele mici si o rumenim in ulei, apoi o scoatem. Tocam ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras si le punem in uleiul in care am rumenit slaninuta. Le calim amestecand continuu. Adaugam cei 2.5 l de apa fierbinte.  

Taiem cartofii dupa pofta inimii (eu am taiat cuburi) si ii punem peste legume. Lasam sa fiarba cu capacul pus, aproximativ 20-30 minute. Condimentam cu sare, piper, cimbru, catelul de usturoi pisat, punem slaninuta prajita, smantana amestecata cu galbenusul de ou, lasam 1-2 minute si oprim focul. Aruncam in oala niste patrunjel verde tocat si...asteptam sa se raceasca ca sa putem manca :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

25.07.2013, 19:08

buna o sa o fac si eu

Constelatialeu 1

21.08.2013, 19:10

Iote ce mananca norvegienii si eu nu stiam....

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 06:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba "Fidelicioasa"