Ciorba cu varza de Bruxelles - de post

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 6 Apr 2018 | 4426 vizualizari

 

 Imi sunt dragi verzisoarele acestea mici cu gustul delicat. Imi plac si forma lor ca niste mici, mingi verzi. Am preparat o ciorba rapida si gustoasa de legume cu ajutorul verzei de Bruxelles.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr varza de Bruxelles [congelata ]
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar marinat
  • 1 pahar bulion de rosii
  • 1 tija marar uscat
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1/2 ardei galben gras
  • 3 linguri ulei
  • Verdeata .
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu varza de Bruxelles - de post:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Ceapa se toaca marunt. Morcovul si ardeiul se taie cuburi.
  3. Cartofii se taie bucati mai mari.
  4. Caliti usor 1-2 minute ceapa pana devine sticloasa.
  5. Se adauga morcovii si ardeii si se mai calesc cateva minute impreuna. Sarati.
  6. Se toarna deasupra 2 l apa fierbinte .
  7. Dupa 10 minute de fiert, se pun si cartofii si tija de marar.
  8. Mai fierbeti 10 minute si adaugati verzisoarele de Bruxelles.
  9. La sfarsitul fierberii, acriti cu bulion si gogosar marinat maruntit.
  10. Piperati. Gustati si sarati/ acriti/. Piperati daca mai este nevoie.
  11. Scoateti tija de marar din ciorba.
  12. La servire adaugati verdeata.

                                        Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Daca aveti ocazia, folositi varza de bruxelles proaspata.

2

Folositi marar verde daca aveti posibilitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu varza de Bruxelles - de post" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de castraveti murati