Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

de mihaelaradu in Ciorbe, 21 Feb 2011 | 33778 vizualizari

 

Una din ciorbele mele preferate

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii taiati cubulete
  • 4 bucati de costita afumata
  • 1/2 ceapa taiata marunt (ru nu am avut ceapa alba si am folosit rosie)
  • 1 morcov taiat rondele
  • 1 ardei taiat marunt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri vegeta
  • 1 lingurita tarhon (daca aveti tarhon in otet, e perfect. eu am folosit tarhon uscat)
  • piper
  • 2 linguri smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon:

1. Incepem prin a spala costita. Daca carnea e foarte afumata, se recomanda sa o opariti inainte separat. Eu am folosit costita din comert, pre-fiarta, deci am spalat-o bine cu apa fierbinte.

2. Calim ceapa, ardeiul, morcovul si stingem cu apa rece(eu am facut ciorba intr-o oala de 3 litri, dar am pus cam 2 litri jumatate de apa).

3. Lasam apa sa se incalzeasca si adaugam costita.

4. Cand costita e aproape fiarta, adaugam cartofii.

5. Daca cartofii sunt fierti bine (se sfarama usor) putem drege ciorba cu vegeta, tarhonul si putin piper.

6. Tot acum adaugam si smantana. FOARTE IMPORTANT este sa nu puneti smantana direct in ciorba. Smantana se dilueaza intr-un castron cu putina ciorba, pana se desface si capata consistenta laptelui. Dupa ce am turnat smanatana, lasam ciorba sa mai dea 1 clocot.

7. Se serveste cu salata de ceapa rosie batuta, asezonata cu sare si ulei.

TIPS-URI

1

tarhonul in otet e ideal pentru dresul ciorbei de cartofi, insa e ok si tarhonul la plic

2

daca nu aveti smantana, folositi bors magic cu smantana

3

nu adaugati sare sau vegeta pana nu gustati; s-ar putea ca ciorba sa fie sarata din cauza afumaturii

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mihaelaradu 1

23.02.2011, 13:21

Asa e mami
A fost asa de buna ciorbitza, incat dupa ce am mancat fiecare cate 2 farfurii, nici n-a mai incaput vorba de felul 2

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 12:22

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu smantana si tarhon