Ciorba de cartofi cu zeama de varza si dreasa cu ou

de Moni_alex in Supe/Ciorbe, 10 Mar 2016 | 13304 vizualizari

 

O bunatate de ciorba!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi mai mari
  • 3 cepe
  • 2-3 morcovi
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o telina
  • 4 linguri ulei
  • 300 de zarzavat pentru ciorba (facut de mama mea care contine si ardei)
  • 500-700 ml zeama de varza
  • sare daca mai e nevoie
  • o legatura leustean verde
  • o legatura de patrunjel
  • un ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu zeama de varza si dreasa cu ou:

Am curatat legumele si le-am spalat.

Am taiat marunt ceapa, morcovii, telina, radacina de patrunjel si de pastarnac le-am taiat bucatele mici.

 Am pus uleiul in oala in care facem ciorba si am pus legumele la calit. Am adaugat o jumatate de pahar de apa si am lasat pana s-au inmuiat legumele, dupa care am turnat 3-4 litri de apa. Am lasat la foc potrivit pana au fiert legumele.

Intre timp am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete.

Am adaugat cartofii in ciorba si am mai lasat sa fiarba 30 de minute.

Apoi am adaugat zarzavatul si am mai lasat sa fiarba 15-20 de minute.

Zeama de varza o fierbem separat si apoi o adaugam in ciorba

O mai lasam sa fiarba 15 minute si apoi potrivim gustul de sare daca mai este nevoie sa adaugam. Cand e gata oprim focul.

Am batut un ou si l-am pus in ciorba fierbinte.

Am pus leusteanul si patrunjelul taiate marunt ,am amestecat bine si am acoperit cu un capac. Am lasat -o acoperita cam 15 minute inainte sa o servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu zeama de varza si dreasa cu ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

reisnaor_2006 1

10.03.2016, 23:19

Rocsi 1

11.03.2016, 19:30

mirela0911 1

11.03.2016, 19:47

Plaaaceee!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu zeama de varza