Ciorba de coaste afumate

de Constelatialeu in Ciorbe, 29 Dec 2017 | 5622 vizualizari

 

E sezonul afumaturilor, asadar si prin urmare am pus de-o ciorba cu de toate.......ca e sau nu reteta romaneasca habar nu am, dar o trec la concurs ''reteta romaneasca''.....:D

 

INGREDIENTE

  • cca 300 g coaste de porc afumate ( afumatoarea sigur e romaneasca)
  • 1 pastarnac mai maricel
  • 4 morcovi mai micuti ( au crescut pitici )
  • 3 cepe potrivite ( le-am instruit sa creasca potrivite)
  • 1/2 ardei gras rosu ( asta a crescut in supermarket)
  • 2 rosii decojite si taiate cubulete
  • 4 l apa
  • 1 ou
  • sare daca mai este nevoie
  • otet dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de coaste afumate:

Mai intai am taiat coastele in bucatele mai mici, le-am spalat cu apa calduta si apoi le-am pus sa fiarba in 4 l de apa. Cand a inceput sa fiarba si sa formeze spuma, am indepartat-o.

Cat timp coastele erau la fiert, am curatat zarzavatul si l-am taiat, ceapa am taiat-o marunt, morcovul, pastarnacul si ardeiul le-am taiat cubulete mici. Am decojit rosiile si le-am taiat cubulete mici. Dupa ce carnea a fiert si am luat spuma, am adaugat zarzavatul, mai putin rosiile si am lasat sa mai fiarba cca. 20 min la foc domol, apoi am adaugat si rosiile si am lasat sa mai fiarba cca 10 min. Gustam sa vedem daca mai trebuie sare, n-a fost cazul, au avut suficienta sare costele afumate.

Am tras oala de pe foc, separat am batut un ou cu otet (otet punem cat vrem de acra ciorba), apoi am adaugat 2-3 polonice de zeama, am batut bine si am turnat totul in cratita cu ciorba. Cam asta-i toata filozofia, astept marii filozofi sa-mi spuna ca nu asa se face o ciorba, am chef de discutii filozofice.......:))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de coaste afumate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata