Ciorba de conopida cu mazare

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 17 Iun 2015 | 4756 vizualizari

 

Inspiratia mi-a venit la piata cand am vazut conopida alaturi de mazare . Legume proaspete . Conopida avea o usoara culoare movulie pe alocuri dar care nu s-a pastrat la fierbere .Mie mi-a placut . Sper sa va placa si voua . Am folosit pentru acrirea ciorbei Pasata Rustica de la Cirio .Aceasta ciorba poate fi servita si de post .

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 1 pahar mazare verde boabe
  • 500 gr cartofi noi
  • 4 morcovi
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa galbena
  • 1 crenguta marar verde
  • 1 crenguta cimbru verde
  • patrunjel verde
  • sare roz
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de conopida cu mazare:

  1. Legumele se spala foarte bine .
  2. Se curata ceapa si usturoiul .
  3. Conopida desfacuta buchetele se fierbe separat in apa cu sare . Se scurge  apoi de apa .
  4. Cartofii si morcovii noi nu este necesar sa fie curatati
  5. Taiati morcovii bucati de 2-3 cm . Ceapa verde idem .Se pun la prajit in ulei .
  6. Adugati ceapa galbena taiata in doua .Sarati.
  7. Adugati 2 l apa . Puneti la fiert cartofii taiati jumatati , mazarea , verdeturile si usturoiul tocat .
  8. Dupa 10-15 minute cand mazarea este patrunsa [ aceasta va fierbe cel mai greu] se  acreste ciorba cu rosii pasate .
  9. Piparati si sarati daca este nevoie .
  10. Mai dati un clocot , adugati conopida si serviti ciorba asezonata cu patrunjel verde .

TIPS-URI

1

Cand cumparati mazre verde la piata gustati bobul . Acesta trebuie sa fie fraged cu un gust dulceag .Daca gustul se apropie de cel al bobului de porumb pentru fiert , nu cumparati , este semn ca mazarea a inceput sa imbatraneasca si va avea coaja greu de fiert [ sau este un soi furajer ]

2

Conopida se fierbe separat in apa cu sare si se scurge . Dupa aceasta se adauga la mancare astfel veti preintampina eventuale deranjamente stomacale .Acesta am invatat de la o unguroaica batrana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta