Ciorba de conopida cu porumb

de katty in Ciorbe, 2 Noi 2017 | 3002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 conserva porumb
  • 1 lingura mei decorticat
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei
  • marar uscat
  • 200 ml iaurt grecesc 10%
  • 2 galbenusuri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de conopida cu porumb:

Curatam legumele si le spalam. Morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Ceapa o tocam fin. Conopida o rupem buchetele.

In uleiul incins, punem morcovul, il tinem cateva minute, pana incepe sa se inmoaie, apoi adaugam ceapa si ardeiul gras. Amestecam usor pana legumele se inmoaie usor, apoi stingem cu apa  fierbinte cat sa acopere si sa depaseasca legumele. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam putina sare si conopida. Dupa ce conopida a fiert de jumatate, adaugam meiul si mai fierbem 5 minute. Adaugam apa cat este nevoie, potrivim de sare si piper si cand incepe sa clocoteasca din nou, punem porumbul scurs.

Intre timp, amestecam iaurtul cu galbenusurile si adaugam cate putin din zeama fierbine. Cand zeama da primul clocot, turnam amestecul de iaurt si oua si mararul. Lasam ciorba sa se infierbante, fara a o mai fierbe. Stingem focul si punem capacul. Servim ciorba fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza (Luscos)