Ciorba de dovlecel

de cristina1985 in Ciorbe, 9 Oct 2019 | 3324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel (230 g)
  • 1 ardei galben mic
  • 1 ceapa mica
  • apa
  • 1/4 lg-ta turmeric (sau vegeta)
  • 1 galbenus ou
  • 1 lg smantana
  • marar
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel:

Se toaca ardeiul in cubulete mici si se caleste in ulei, impreuna cu ceapa intreaga. Se adauga turmericul si sare. Se toarna apa, cat sa rezulte doua portii (puteti sa mai  adagati, in cazul in care scade). Se mareste flacara  pana fierbe, apoi se reduce. Din  acest moment se lasa 40 minute, la foc mic.

Dovlecelul taiat in cubulete (eu l-am lasat cu coaja) se pune in oala si se mai lasa 20 minute si se inchide focul. Se presara marar tocat si se lasa supa la racit 10-15 minute.

Se face un amestec din galbenus ou, cu smantana si putina supa, care vine turnat in oala, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei