Ciorba de fasole boabe cu legume

de Cris2711 in Ciorbe, 4 Apr 2015 | 5893 vizualizari

 

Dorul de o ciorbita de fasole boabe mancata cu paine proaspata si ceapa verde mi-a dat de lucru. Tare buna a iesit. Carnea de vita am fiert-o in ciorba pana s-a desprins de pe os,apoi am adaugat-o la sarmale:D

 

INGREDIENTE

  • 250-300 gr. fasole boabe
  • 1 bucata carne de vita-300 gr.
  • 2 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 1 patrunjel-radacina
  • 1 telina-radacina
  • 1 ardei gras rosu sau galben
  • 3-4 rosii pisate in suc propriu
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • frunze de patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu legume:

Fasolea boabe se pune in apa rece,intr-un castron,pentru circa 8 ore.

A doua zi se pregateste ciorba de fasole boabe.

Eu am fiert intai fasolea circa 1 ora separat.

Apoi intr-o oala de 8 l am calit ceapa, tocata marunt ,in ulei de masline.

Am adaugat apa,circa 6 l.

Legumele se taie dupa preferinta.

Cand a inceput sa fiarba am adaugat carnea de vita,legumele,condimentele,sarea si piperul.

Am lasat sa fiarba pana a fost carnea frageda.

La sfarsit am adaugat si frunzele de patrunjel tocate marunt.

Se serveste calda cu o paine proaspata si ceapa.

Eu am ales ceapa verde.

 

 

TIPS-URI

1

Este important sa se lase fasolea boabe la inmuiat de pe o zi pe alta.

2

Se serveste cu ceapa frecata cu putina sare si ulei.

3

Este buna si de post-fara carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

16.04.2015, 01:38

Buna ciorbita de fasole

Cris2711 1

16.04.2015, 16:25

chiar ca este buna si am iar o pofta....))

Xandrinne 1

21.08.2015, 09:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta