Ciorba de fasole cu urzici

de Geanina87 in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 5988 vizualizari

 

Aceasta ciorba ma duce cu gandul la copilarie. Imi placea tare mult cand ne-o prepara mama. O data, eu si cu fratele meu, fiind singuri acasa, ne-am luat la intrecere sa vedem care mananca mai multa ciorba si uite-asa s-a facut ca a disparut jumatate de oala mare cu ciorba. Si-acum ma mir cum de nu ne-a fost rau :D

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole alba
  • 2 maini de urzici spalate bine (in multe ape)
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1 cutie rosii in conserva
  • 1 lingura bulion
  • 1 pastarnac
  • 1/4 telina micuta
  • bors acru
  • fidea
  • patrunjel
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu urzici:

Am ales fasolele, le-am spalat si le-am pus in apa cu o seara inainte de preparare.A doua zi le-am pus la fiert si cand apa dadea in cateva clocote, schimbam apa.Am procedat asa de trei ori.

Ceapa am tocat-o si am calit-o in putin ulei si 3 linguri de apa, apoi am adaugat peste ea bulionul si conserva de rosii. Am lasat inca vreo 5 minute, dupa care am rasturnat totul in apa cu fasole fierte.

Am pus si telina, pastarnacul si dovlecelul taiati cubulete,iar morcovii dati prin razatoarea mare. Am lasat sa fiarba bine legumele si am pus borsul pe care l-am fiert intr-un ibric, pentru a ajunge la temperatura ciorbei.Am lasat inca vreo 10 minute la fiert, am condimentat cu sare si am pus urzicile si fideaua.

Dupa ce a fiert si fideaua, am pus cimbru si patrunjel verde, dupa care am oprit focul.

TIPS-URI

1

Cand eram la mama acasa, serveam ciorba cu ceapa verde si sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Geanina87 1

21.03.2016, 08:56

Va multumesc!

Rahela Velicu 1

21.03.2016, 23:25

Geanina87 1

22.03.2016, 08:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare