Ciorba de fasole galbena pastai

de Lia_ in Ciorbe, 29 Sep 2014 | 22477 vizualizari

 

N-am mai gatit vreo ciorba cu lapte, iar usturoi n-am pus decat in supa-crema de rosii de la Jamie Oliver. Excelenta combinatie in cazul pastailor galbene de fasole. O recomand.

 

INGREDIENTE

  • 300g fasole galbena pastai
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/2 telina mica
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura de faina (nu am pus!)
  • 1 ceapa medie spre mare
  • 1 ardei kapia / gras rosu mediu (sau 2 lingurite de boia de calitate buna)
  • putin ulei
  • 2 catei de usturoi mici
  • 1 legatura leustean sau/si patrunjel sau frunze de telina
  • sare dupa gust
  • sare de lamaie (de pus in farfurie)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole galbena pastai:

1. Intr-o oala de 2.5-3 litri pune 3-4 cani de apa cu un varf de lingurita de sare sa se infierbante.

2. Spala pastaile. Fasolea galbena, soiul cu pastaia subtire si frageda, nu are ate. Doar taie capetele. Pe un tocator, aseaza un buchet de fasole si tai-o in 3. Pune-le in apa fierbinte.

3. Spala, curata de coaja si taie cubulete morcovul, telina si radacina de patrunjel. Le calesti intr-o lingura de ulei intr-o tigaie pentru 3-4 minute. Apoi, le rastorni in oala. Mai completezi cu apa fierbinte daca e in sec, sa acopere cu o latime de palma.

4. Curata ceapa si ardeiul, taie cubulete si in aceeasi tigaie mai pui o lingura de ulei si le calesti si pe acestea. Eu am presarat si niste boia dulce ca sa accentuez culoarea rosiatica. Dupa 2-3 minute, stinge cu 1-2 polonice cu zeama (depinde de marimea polonicului). Lasa un clocot si apoi rastoarna in oala. Coloreaza frumos.

5. Daca vrei sa pui faina (eu nu pun), o dizolvi in lapte rece si freci cu mai putin la inceput, sa nu faca cocoloase. Pui laptele tot in ciorba.

6. Dupa ce fasolea e fiarta, rade cateii de usturoi fin, pune-i in oala si lasa-i 2-3 clocote si sareaza dupa gust.

7. Toaca marunt verdeata, opreste focul si adaug-o in oala. 

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Reteta nu prevede acrirea cu sare de lamaie. Eu am pus in farfurie pentru ca imi place acra. Nu recomand acrire in toata oala ca sa nu strice textura, din cauza prezentei laptelui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole galbena pastai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu urzici