Ciorba de fasole in pita

de Mama_Lizica in Supe/Ciorbe, 10 Ian 2010 | 9594 vizualizari

 

In restaurantele din Ardeal am poftit la ciorba in pita, insa, pentru ca eu nu mananc carne, am ramas cu pofta si cu gandul de a-mi face acasa. Pentru prima oara am gatit fasole; desi am fiert la ea pana mi-a iesit abur pe urechi, a meritat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe
  • 1 fir praz
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1/2 cutie rosii la conserva
  • 2 morcovi mari
  • 1 pita (chifla mai marisoara)
  • sare, busuioc, oregano
  • 2-3 foi dafin, 1 mana de leustean
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole in pita:

Alegi fasolea de seara si o pui la inmuiat in apa calda. Dimineata arunci apa, speli fasolea in cateva ape, apoi o pui la fiert in apa cu sare. Fierbi si fierbi si fierbi, iar cand boabele incep sa se inmoaie, cureti ceapa, morcovul si prazul, le tai cubulete si le pui la calit in uleiul incins. Adaugi sare, oregano si busuioc si, cand ceapa devine sticloasa, le iei de pe foc si le adaugi in ciorba. Lasi sa fiarba 10 minute, apoi adaugi si rosiile maruntite, impreuna cu sosul din conserva si frunzele de dafin. Mai lasi cateva minute si opresti focul, apoi adaugi leusteanul maruntit. Poti sa o servesti in varianta clasica, alaturi de ardei iuti sau in pita. Pentru aceasta din urma varianta, faci un capac pitei, ii scobesti miezul, lasand cam 1,5 cm de miez si dai la cuptor 10 minute, ca sa se intareasca putin coaja. Pui ciorba in pita doar in momentul servirii si acoperi cu "capacul" de coaja.

TIPS-URI

1

Busuiocul in ciorba de fasole diminueaza flatulenta.

2

Eu prefer pita neagra si cu seminte si condimente, are o aroma aparte.

3

Pentru ciorba, alege fasolea cu boabe mai mici; chiar daca nu e asa aspectuoasa, cele mari de import nu sunt bune - fierb greu si li se umfla coaja, care se si desprinde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole in pita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

13.01.2010, 01:15

in Ardeal se poate pune smantana pe orice , chiar pe pita [paine] , iti spun din proprie experienta, e viciul meu secret

Irina 1

19.01.2010, 19:11

Excelenta ciorba si arata nemaipomenit! Am mancat si eu o singura data intr-un restaurant in Sighisoara.

Bucataras Dragos 1

31.01.2010, 10:52

super ideea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu ciuperci