Ciorba de fasole pastai cu corcoduse

de divainbucatarie in Ciorbe, 9 Noi 2010 | 9285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole păstăi
  • 2 roşii
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de ţelina mica (eu am pus ¼ dintr-o radacina mare)
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 1 mana de corcoduse acre (daca aveti prin congelator) - sau zeama de la 1 lamaie,
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g smantana
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • Sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole pastai cu corcoduse:

Primul lucru pe care il facem este sa curatam pastaile de varfuri si codite, eventual si de atele de pe margine. Rupem pastaile in 2 sau bucati. Curatam morcovii si ii dam prin razatoare. Tocam apoi ardeiul gras si ceapa.Intr-o tigaie calim ceapa si cand aceasta devine aurie adaugam morcovul ras si ardeiul tocat Cand se moaie ardeiul adaugam si rosiile taiate cubulete. Punem la fiert pastaile de fasole impreuna cu telina. In acelasi timp punem la fiert si corcodusele. Cand fasolea se moaie adaugam amestecul din tigaie cu morcovi, ardei si rosii, apoi sucul acrit de corcoduse. Dupa ce fierb cateva minute adaugam smantana.

Pentru ca smantana sa fie incorporata frumos o amestecam cu cateva linguri de ciorba fierbinte inainte, astfel incat diferenta de temperatura dintre smantana si ciorba sa nu fie foarte mare. Adaugam sarea si piperul si patrunjelul tocat. Mai lasam sa fiarba doua minute si ciorba este gata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole pastai cu corcoduse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de broccoli cu ciuperci