Ciorba de fasole verde cu smantana

de Irina in Ciorbe, 17 Feb 2014 | 15536 vizualizari

 

Fie vara, fie iarna, imi plac mult ciorbitele de legume acrite cu bors si drese cu smantana. Poate pentru ca imi aduc aminte de copilarie... :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g fasole verde congelata (cu aproximatie)
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 3 morcovi mici
  • 1 tija proaspata de telina cu frunze
  • 4 linguri suc de rosii (facut in casa)
  • patrunjel verde
  • apa
  • sare
  • 1 pahar de bors
  • 1 ou
  • smantana dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde cu smantana:

Am pregatit ciorba intr-un vas Zepter, pentru ca timpul de fierbere e mai scurt si legumele isi pastreaza astfel mai multe vitamine si alte substante nutritive. 

Am tocat pe rand legumele: ceapa, morcovii, pastarnacul, telina. Fasolea verde am lasat-o intreaga.

Am pus apa in vas, am adaugat legumele si am acoperit vasul cu capacul. Ca de fiecare data, cand acul indicator a ajuns in zona verde am oprit focul, dar legumele se gatesc in continuare, la abur.

Am adaugat suc de rosii, bors si sare si ciorba a mai dat vreo cateva clocote. 

Am pus oul batut si verdeata. 

Ulei nu am pus deloc la ciorba, in schimb, la final am dres-o cu putina smantana. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu broccoli si cartofi