Ciorba de gaina cu galuste

de Alinutza80 in Ciorbe, 22 Feb 2013 | 10747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 tacam de ciorba de la o gaina (spate, aripi, ficatei, gheare, pipota - doar pulpe si pieptul nu le-am folosit)
  • 300 grame legume pentru supa
  • 1 cutie de rosii in sos tomat
  • patrunjel tocat
  • leustean tocat
  • sare
  • bors magic
  • Pentru galuste:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • 9-10 linguri gris
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu galuste:

Se portioneaza bucatile de carne, se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.

Cand da in primele clocote ,se spumeaza cu o spumiera, adunand usor toata spuma formata si se lasa sa fiarba cam o ora (daca gaina este de casa se poata sa fiarba si mai greu), pana se inmoaie usor carnea de pasare, apoi se adauga si legumele.

Se lasa sa fiarba bine inca 30 de minute, la foc mic apoi se adauga rosiile tocate marunt si sucul de rosii, se potriveste de sare, se adauga si borsul si la fel se potriveste dupa gustul fiecaruia(daca este prea acra, se mai adauga apa) si se mai lasa sa fiarba cateva clocote.

Galustele se fac asa: se bat ouale cu praful de sare, bicarbonatul si uleiul, apoi se adauga grisul in ploaie. Se amestecam totul bine, apoi se ia din compozitie, cu lingura  trecuta prin apa clocotita, si se pun galustile in ciorba. 

Se acopera oala si se lasa sa fiarba 10-15  minute.

Cand este gata se opreste focul si se adauga verdeata tocata.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba (zeama de gaina )