Ciorba de legume

de Rocsi in Ciorbe, 8 Apr 2015 | 4878 vizualizari

 

In aceste zile, destul de reci, si de post, ciorbitele de legume merg de minune, eu asa zic. Voi nu credeti la fel? Aromate cu patrunjel, leustean sau alte verdeturi, aceastea sunt o mare bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi potriviti
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 pastarnac
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 legatura loboda
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 150 gr rosii decojite
  • 2 linguri sos de legume
  • 5 crengute leustean
  • sare
  • piper
  • 400-500 ml bors
  • 3 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume:

Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mare. Ceapa, pastarnacul le curatam, le tocam marunt, ardeiul rosu il facem cubulete mici. Indepartam cozile la patrunjel, leusteam si le tocam. Rosiile le maruntim, iar loboda o tocam, dar nu foarte marunt. Intr-o oala punem cam 4-5 litri de apa si o transferam pe foc.

Cand da in clocot, dam drumul la cartofi, morcov, ceapa, ardei, pastarnac si dovlecel. Lasam sa fiarba la foc potrivit, cam 15-20 minute, apoi adaugam rosiile, patrunjelul si loboda.

Fierbem in continuare ciorba si cand legumele sunt bine patrunse, turnam borsul fierbinte, uleiul si sosul de legume. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Dupa ce a dat cateva clocote, tragem oala de pe aragaz, presaram leusteanul tocat, acoperim cu un capac pentru 10-15 minute ca sa ia ciorba din aroma leusteanului.

Se serveste calda, simpla sau cu un ardel iute!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Corinuta 1

13.04.2015, 11:45

Superb arata ciorbica ta!

Rocsi 1

13.04.2015, 19:43

Multumesc Corina

MOKUSKA 1

14.04.2015, 10:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de miel