Ciorba de loboda

de MotanLaOale in Ciorbe, 5 Mai 2016 | 5734 vizualizari

 

Vazut la Simona si facut si eu pentru prima oara. Pot zice ca este buna dar data viitoare o sa o imbunatatesc cu niste afumatura.

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 50ml ulei
  • 1 legatura loboda rosie
  • 1 legatura loboda verde
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 20 cm praz (partea alba)
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura marar
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 cescuta orez
  • 1 litru zeama de varza (sau bors)
  • vegeta
  • piper
  • sare daca este nevoie (dar nu este)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda:

Morcovii si albitura se curata si se taie rondele.

Ceapa si prazul se curata si se taie rondele.

Ardeii se curata si se taie cubulete.

Loboda si leurda se curata, se spala si se taie fasii.

Rosiile se taie cubulete.

Intr-o oala mai mare se incinge uleiul si se calesc ceapa, prazul, zarzavatul si ardeiul 3-4 minute.

Se pune apa, vegeta si piper si se fierb legumele 20 de minute.

Se adauga orezul clatit in mai multe ape, loboda, leurda, rosiile si se mai fierbe 15 minute, pana orezul este aproape fiert.

Se adauga pasta de tomate si zeama de varza, cata dorit ipentru acreala, si se mai fierbe 5-10 minute pana este fiert orezul.

Se pune verdeata tocata, se mai da un clocot si este gata.

Se serveste calda sau rece simpla sau cu smantana.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda