Ciorba de oase acrita cu zeama de varza

de violeta30 in Ciorbe, 5 Ian 2019 | 2498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oase de porc
  • 2 morcovi
  • 6 cepe
  • 8 cartofi mai mari
  • 2 maini de ardei de la congelator
  • 400 gr rosii in bulion
  • 1 l zeama de varza
  • sare
  • taitei
  • 6 l de apa
  • verdeata (marar si leustean)
  • 1 ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de oase acrita cu zeama de varza:

Oparim oasele inainte, aruncam apa si spalam oasele de resturi de spuma.

Punem cei sase litri la fiert intr-o oala mai mare, de preferat cu presiune, iar cand apa clocoteste adaugam oasele si legumele, mai putin rosiile si sarea. Punem capacul oalei de presiune si lasam 40 de minute la fiert. Dupa 40 minute luam oala de pe foc si lasam deoparte 10 minute ca sa iasa aerul din oala si sa putem deschide capacul. Adaugam rosiile, iar dupa 5 minute punem taiteii. Cand sunt aproape fierti, fierbem zeama de varza si o adaugam strecurata in ciorba. Potrivim de sare, daca mai e nevoie, batem un ou si adaugam verdeata. Dupa primul clocot oprim ciorba.

Se serveste alaturi de ardei iute.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de oase acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta