Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors

de Sim0na in Ciorbe, 6 Mar 2012 | 36365 vizualizari

 

Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors: fierbe oasele de porc afumate, adauga orez, legume si bors. Gateste pana se fragezeste carnea si pune verdeturile. Ideala pentru zilele racoroase, dar nu numai!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors

  • 5 bucati sira de porc afumate
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/4 telina
  • 1/2 pastarnac
  • 1/2 cescuta orez
  • suc de rosii
  • 1 lingura delikat
  • 1 lingura bors magic
  • patrunjel
  • leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors:

Preparare Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors

Oasele le-am spalat bine-bine in mai multe ape. Le-am pus la fiert fara sare (oasele fiind deja sarate), luand spuma de cate ori a fost nevoie. Am lasat sa fiarba cca 1 ora si jumatate (noua ne place carnea fiarta bine).

Cat oasele sunt la fiert, am pregatit legumele, tocandu-le marunt.

 Dupa cca 1 ora, am strecurat de 2 ori zeama (na, obsesia mea..), si am reluat fierberea, adaugand si legumele tocate.

Cand si legumele erau aproape fierte, am adaugat orezul, si am amestecat din cand in cand ca acesta sa nu se prinda de oala.

Dupa cateva minute am pus si sucul de rosii, si am mai lasat cateva clocote.

Am pus borsul si am lasat sa clocoteasca. Am mai adaugat si o lingura de delikat, dar daca oasele sunt prea sarate nu mai puneti. Eu nu am pus sare deloc.

Am tocat leusteanul si patrunjelul marunt si dupa ce am oprit focul l-am pus in oala. Am acoperit cu un capac ca aromele sa se combine..

 N-am rezistat prea mult pe langa oala... si am pus ciorbita in castronele...

Am servit-o dreasa cu smantana, alaturi de ardei iute si binenteles cu paine de casa

Ciorba radauteana e ciorba noastra preferata si o recomandam cu drag!

Pentru maine ce-ar fi sa incercati o Ciorba de oase de porc cu zeama de varza?

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

07.03.2012, 09:44

MIUTA 1

07.03.2012, 14:25

Foarte buna

Sim0na 1

08.03.2012, 20:57

Multumesc fetelor! Pupici tuturor si.. La Multi Ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean