Ciorba de perisoare

de adriana65 in Supe/Ciorbe, 7 Dec 2009 | 17393 vizualizari

 

Fierbinte, cu ardei iute, intr-o zi rece de iarna, sau rece si racoritoare intr-o torida zi de vara, ciorba de perisoare constituie o portie de hrana consistenta si aromata, preferata atat de cei mari cat si de copilasi.

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata , in amestec, porc si vita
  • 50 g orez
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  •  200 g smantana
  • 1 lingurita bors "Magic"
  • piper
  • sare
  • patrun jel verde
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Zarzavatul se curata; ceapa se taie fin, patrunjelul si telina se taie cubulete, morcovul se rade pe razatoarea cu gauri mici. Se pune pe foc o oala cu 5 litri de apa. Carnea tocata se amesteca cu oul intreg, jumatate din ceapa taiata, orezul spalat din mai multe ape, sare, piper, boia de ardei; se ia cu lingura din compozitie, cam cat o chifteluta mica, se rotunjeste cu ajutorul unei alte linguri, si se pun in oala cu apa clocotita, unde se lasa sa fiarba la foc mic.

Din cand in cand se spumeaza, pana ce supa ramane curata. Se adauga ceapa, radacina de patrunjel si telina taiate in 4.

Perisoarele se lasa sa fiarba 30 - 40 minute.

Morcovul ras se caleste in ulei 3 minute, ca sa-si dezvolte aromele si se se inmoaie, apoi se stinge cu un polonic din zeama si se desarta peste ciorba de perisoare din oala. Se potriveste de sare, se adauga borsul, fiecare apreciaza cantitatea, avand grija ca la urma se va adauga si smantana . Se mai lasa 5 minute apoi se ia ciorba de perisoare de pe foc. Galbenusurile se freaca cu smantana , se adauga un polonic de ciorba, potrivindu-se astfel temperaturile la cele doua compozitii, ciorba si amestecul de galbenusuri, pentru a nu se taia cand se vor adauga in oala cu ciorba.

Compozitia de galbenusuri cu smantana se toarna peste ciorba de perisoare din oala, se lasa sa mai dea cateva clocote.

TIPS-URI

1

ciorba de perisoare se serveste adaugand in bol patrunjel verde,tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

kukibella 1

16.12.2013, 12:22

babi5 1

25.12.2013, 18:14

Spiridus 1

16.02.2018, 11:28

Arata super delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba Radauteana